Fiken og bringebær med honningkakeis
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
8 stk
fiken1 kurv
bringebær1 stk
kanelstang0.5 dl
pressetappelsin0.5 l
vaniljeis100 g
honningkake0.5 dl
melkSlik gjør du det:
Skjær av topp og bunn på fiken og legg i en kasserolle. Tilsett bringebærcoulis, kanelstang og presset appelsin. Kok opp og la trekke i 10 - 15 min. Kutt honningkaken i terninger og legg i bløt i melk. Mos honningkaken i melken og bland inn i vaniljeisen. Legg bringebærcoulis på en tallerken, legg over bringebær vendt i bringebærcoulis, eventuelt en tynn skive krydderkake, krem, bringebær og avslutt med vaniljeis med honningkake. Tips: Bringebærcoulis: Mos bringebær og sil vekk stenene og smak til med sukkerlake eller melis og eventuelt litt sitronsaft.