Fine rundstykker

Fine rundstykker

Denne oppskriften gir ca. 12 gode rundstykker.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

25 g

gjær

2 ss

smør

3 dl

melk

2 dl

vann

1 l

Hvetemel (ca. mengde)

1 ts

salt

Litt sesamfrø

Slik gjør du det:

Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smør, tilsett melk og vann og la det bli fingervarmt. Slå væsken over gjæren og rør til det er oppløst.
Tilsett melet og elt en glatt og fin deig. La deigen heve under plast i ca. 30 min.
Del deigen i 12 biter. Trill glatte boller og sett dem på en bakepapirkledd stekeplate.
Etterhev rundstykkene på et lunt sted i ca. 30 min, dekket med et klede.
Pensle rundstykkene med egg og strø sesamfrø over.
Stek rundstykkene midt i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min. til de har fått gyllen farge.
Avkjøl på rist.
Tips: Som med annen gjærbakst er det lurt å begynne med litt mindre mel enn det står i oppskriften, og heller øke på etter hvert, til deigen har fått passe konsistens.