Fluffy marshmallowmuffins
Sukkersøte muffins, toppet med melis og tyggegummi. Perfekt til barnebursdag eller babyshower!
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Slik gjør du det:
Ha 4 1/2 ts. gelatinpulver i 125 ml kaldt vann, rør godt i det og sett det til side så lenge.
Hell 170 g sukker sammen med 65 ml glukose og 65 ml vann i en kjele. Sett det på middels varme, legg et termometer i og varm det hele opp til det når 120 °C.
Sett gelatinrøren i mikroovnen i 30 sekunder. Hell resterende 65 ml glukose i mikserbollen, tilsett den varme gelatin du tok ut av mikro og miks det på laveste hastighet i mikserbollen.
Når sukkerlaken er på 120°C, ta det forsiktig fra komfyren og hell langsomt over i mikserbollen med mikseren fortsatt i lav fart. Miks det hele i ytterligere 5 minutter på middels hastighet.
Øk hastigheten etter 5 minutter til det høyeste, og tilsett flytende vanilje.
Miks i 5 minutter til.
Bruk silikonformene og spray dme med matfett, så slipper marsmallowsene lett senere.
Fyll så formene med marshmallows-blandingen. Gjør dette raskt, da marshmallows stivner fort.
Lag en porsjon til og farg den for eksempel rosa, eller behold den kritthvit.
Bruk en Wilton 1B tipp og lag en vakker swirl akkurat som du ville ha gjort med frosting på en cupcake.
Lager du det til en barnebursdag er det kanskje gøy å legge til en tyggegummi på toppen. Dette anbefalles ikke til små barn, da den kan sette seg i halsen!
Gjør dette med én gang du har sprøytet marshmallows ut på toppen, da setter den seg godt fast.
Strø melis over marshmallowsen.
La dem hvile i formene cirka 15 minutter.
Ta dem så ut ut av disse silikonformene og rull dem i enda mer melis.