Formkake med banan og sjokolade
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
BakverkIngredienser
75 g
smør3 stk
egg3 dl
sukker4.5 dl
hvetemel2 ts
bakepulver2 ts
vaniljesukker1 dl
melk3 stk
banan2 dl
hakkedemandler2 pl
kokesjokade, hakketSlik gjør du det:
Smelt smør og avkjøl. Visp egg og sukker til eggedosis. Vend inn mel, bakepulver og vaniljesukker vekselvis med melk. Grovknus banan med en gaffel og tilsett banan sammen med smør, og hakkede mandler og sjokolade. Fyll røren i en smurt 2 l brødform (kle bunnen med en strimmel bakepapir). Stek i varm stekeovn 175 ºC på nederste rille i 50-60 min. Avkjøl på rist. Rør sammen melis og kokende vann til passe konsistens og bre glasuren utorver kaken.