Formloff

Formloff

Oppskrift av: Aase Strømstad
120 minutter
Bakverk

Ingredienser

50 g

gjær

1 ts

salt

750 g

hvetemel

Slik gjør du det:

I ovn ved 225° i ca. 35 minutter. 2 brød i 1 liters former. I ovn ved 225° i ca. 35 minutter. Varm melken til den er lunken, 37°/fingervarm. Rør gjæren ut i melken og tilsett salt, olje og det meste av melet. Elt deigen godt og tilsett mer mel etter hvert til deigen er blank og smidig. Dekk deigen godt med plast og la den heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter. Elt deigen lett om, del den i to jevnstore emner og trill sprekkfrie brød, som legges i godt smurte former. Deigen kan også bakes ut til 1 brød i 2 liters form. Dekk formene og la brødene heve i ca. 20 minutter. Pensle dem med lunkent vann eller melk og stek dem nederst i ovnen til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl brødene på rist.