Franske crêpes

Franske crêpes

Franske crêpes kan du enten fylle med pålegg for en deilig lunsj, eller servere det som dessert med en litt søtere topping.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

6 porsjoner

600 g

hvetemel

100 g

sukker

6 stk

Store egg

1 ts

salt

16 dl

h-melk

100 g

Smeltet usaltet smør

2 ts

Matolje

1 ts

Vaniljeekstrakt

Slik gjør du det:

Ha alle ingrediensene i en miksebolle og miks til alt er godt blandet. Settrøren kaldt i minst 2 timer, eller til konsistensen blir som kremfløte.
Rør godt i bollen med en slikkepott før du starter stekingen.
Dypp en bit kjøkkenpapir i matfett og gå over stekepannen med den mellom hver crêpe du steker.
Hell ca. 1/2 dl røre i stekepannen, vend på pannen slik at røren dekker hele. Stek til pannekaken er gyllenbrun på undersiden, og overflaten har tørket. Dette tar ca. 20-40 sekunder. Løsne kantene med en spatula eller stekespade og snu pannekaken. Stek den andre siden i ca. 15 sekunder til.