Frikassé av killing med grønnsaker og friske urter

Frikassé av killing med grønnsaker og friske urter

Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Kok opp vann og legg i kjøttet, vannet skal så vidt dekke kjøttet. Kok opp på nytt og skum godt. Tilsett salt og pepper, og la kjøttet trekke til det er mørt, 30-40 min. Rens og del grønnsakene opp i mindre biter, og la dem få trekke med kjøttet i 5-8 min. Tilsett grønnsaker med lengst trekketid først, f.eks. gulrot, småløk og persillerot. Ta opp kjøtt og grønnsaker og hold varmt. Kok inn kraften slik at angitt mengde til saus gjenstår. Rør sammen mykt smør og hvetemel og lag små kuler og visp inn i kraften (ikke kok ,da har sausen lett for å klumpe seg). Kok opp tilsett fløte og la sausen trekke 8-10 min. Ta litt av sausen over i en hurtigmikser og tilsett urtene. Kjør sammen, og rør urtesausen inn i resten av sausen. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og eventuelt ørlite sukker. Tilsett kjøtt og grønnsaker og la alt bli gjennomvarmt. Server med kokte poteter.