Fritert fisk

Fritert fisk

Med denne røra blir fisken fritert som du kjenner den i fish 'n chips. Helt suveren...

Oppskrift av: Christopher Sjuve
20 minutter
Tapas

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Tørk fisken grunndig med papir. Del opp fisken i avlange, små biter.
Dryss forsiktig litt salt på.
Ha mel og salt i en bolle. Hell i øl og rør det til en jevn, tynn røre.
Ha nok olje i en kjele til at hele fisken vil dekkes.
Varm opp oljen til omtrent 170-180 grader.
Dypp fisken i røren og ha den forsiktig ned i oljen (har du et dørslag er det lurt å holde det under, en liten frityrkurv kan også brukes). Stek litt og litt av gangen.
Løft fisken ut når den begynner å få en gyllen farge. Legg den på kjøkkenpapir og la den renne av seg.
(Om du vil holde dette varmt, så sett ovnen på 100 grader og legg de friterte fiskebitene i en ildfast form der til det skal serveres).
Serveres med dillsaus eller remulade.