Fromasjkake med pasjonsfrukt og nøttebunn

Fromasjkake med pasjonsfrukt og nøttebunn

Lag en deilig fromasjkake med pasjonsfrukt til helgens selskapeligheter!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

  • 200 g

    mandler
  • 200 g

    melis
  • 4 stk

    Eggehviter
  • 50 g

    sukker
  • 1 ts

    Vaniljeekstrakt
  • Fromasj

  • 150 ml

    pasjonsfruktpuré
  • 8 stk

    Geltainblader
  • 5 dl

    kremfløte
  • 200 g

    melis
  • 2 pk

    Kremost med ananas
  • Slik gjør du det:

    Begynn med nøttebunnen. Sett ovnen på 180˚C.
    Ta fram en springform på ca. 24 cm, legg bakepapir i bunnenog sett den til side så lenge.
    Hamandler og melis i en kjøkkenmaskin, og kjør maskinen til det er finmalt. Hell eggehviter og 50 gram sukker i en miksebolle og visp det til marengs.
    Ha malte mandler med melis over i miksebollen, og vend det inn i marengsmassen sammen med vaniljeekstrakt.
    Hell røren over i formen og stek den i 30 minutter. Avkjøl helt.
    Lag fromasjen. Legg gelatinblader i kaldt vann i 5 minutter for å mykne dem.
    Hapasjonsfruktpuré i en liten kjele og varm den opp til den begynner å koke. Når den begynner å koke løfter du kjelen bort fra varmen og rører inn gelatinbladene. Klem ut vannet først.
    Avkjøl blandingen til den såvidt begynner å stivne, ca. 20 minutter.
    Ha kremost i en miksebolle sammen med melis og miks dette luftig. I en annen bolle piskes kremfløten halvstiv.
    Vend kremfløte og pasjonsfruktpuré inn i kremosten og hell blandingen over den avkjølte mandelbunnen.
    Sett kaken kaldt i minst 5 timer, eller over natten.
    Pynt med friske bær.
    Tips: Hvis du ønsker sitronsmak, eller bare en enda enklerevariant av kaken, kan du bruke 2 pakker med sitrongelé istedet for pasjonsfruktpuré. Lag geléen med halvparten så mye vann som beskrevet på pakken.
    Istedenfor 200 gram melis når du mikser kremosten, bruker du da kun 4 ss med sukker, ellers er fremgangsmåten helt lik.