Fruktbrød

Fruktbrød

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

(deigen kan også brukes til boller, kanelsnurrer, kringle, skolebrød) Smelt smør, tilsett melk og visp ut kesam og egg i væsken. Varm til lunken og rør ut gjæren i litt av væsken (tørrgjær blandes i hvetemelet). Tilsett sukker, kardemomme og salt. Elt inn hvetemel til en glatt og smidig deig. Dekk deigen med plast og la den stå lunt til heving, ca 30 min (til den er dobbel så stor). Ta deigen ut på et melet bakebord og elt inn tørket frukt. Form til 2 eller 3 brød. Legg i smurte brødformer. Etterhev under klede i ca 1 time. Pensle med smeltet smør og dryss over perlesukker og mandelflak. Stek på nederste rille i varm stekeovn 200 ºC i ca 45 min. Avkjøl på rist.

Kanskje disse også frister?