Fudge-brownies med valnøtter

Fudge-brownies med valnøtter

Dette er den ultimate helgekosen!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

230 g

smør

500 g

sukker

4 stk

Store egg

1 ss

Vaniljeekstrakt

1 ts

salt

Litt kaffepulver (valgfritt)

250 g

Sjokoladeknapper eller hakket sjokolade

75 g

Knuste valnøtter (ca. mengde)

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 180 ºC og kle en 20 x 40 cm form med bakepapir.Ha smør i en kjele og smelt det på lav varme.
Når smøret er smeltet, tilsettessukkeret. Rør i kjelen til sukkeret er nesten oppløst, ca. 30 sekunder.
Hellrøren over i en stor bolle og la den avkjøles i 2–3 minutter.
Visp egg og vaniljeekstrakt lett sammen i en annen bolle og rør det deretterinn i det smeltede smøret, men rør så lite som mulig.
Sikt sammen hvetemel, kakao, bakepulver, salt og eventuelt espresso-kaffepulverog bland det inn i røren. Tilsett så sjokolade og valnøtter og rør detforsiktig inn med en slikkepott.
Hell røren i den bakepapirkledde formen og sett den inn i ovnen. Stek kaken ica. 30 minutter.
Avkjøl den helt og sett den deretter i kjøleskapet i minst 5 timer, eller helst over natten for å få den optimale smaken og konsistensen.
Skjær i passende biter og nyt.
For en glutenfri versjon, bruk rismel istedenfor hvetemel eller utelat mel helt.