Fudge-brownies med valnøtter

Fudge-brownies med valnøtter

Dette er den ultimate helgekosen!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

  • 230 g

    smør
  • 500 g

    sukker
  • 4 stk

    Store egg
  • 1 ss

    Vaniljeekstrakt
  • 85 g

    hvetemel
  • 150 g

    kakaopulver
  • 1 ts

    bakepulver
  • 1 ts

    salt
  • 1 ts

    espresso
  • Litt kaffepulver (valgfritt)
  • 250 g

    Sjokoladeknapper eller hakket sjokolade
  • 75 g

    Knuste valnøtter (ca. mengde)
  • Slik gjør du det:

    Sett ovnen på 180 ºC og kle en 20 x 40 cm form med bakepapir.Ha smør i en kjele og smelt det på lav varme.
    Når smøret er smeltet, tilsettessukkeret. Rør i kjelen til sukkeret er nesten oppløst, ca. 30 sekunder.
    Hellrøren over i en stor bolle og la den avkjøles i 2–3 minutter.
    Visp egg og vaniljeekstrakt lett sammen i en annen bolle og rør det deretterinn i det smeltede smøret, men rør så lite som mulig.
    Sikt sammen hvetemel, kakao, bakepulver, salt og eventuelt espresso-kaffepulverog bland det inn i røren. Tilsett så sjokolade og valnøtter og rør detforsiktig inn med en slikkepott.
    Hell røren i den bakepapirkledde formen og sett den inn i ovnen. Stek kaken ica. 30 minutter.
    Avkjøl den helt og sett den deretter i kjøleskapet i minst 5 timer, eller helst over natten for å få den optimale smaken og konsistensen.
    Skjær i passende biter og nyt.
    For en glutenfri versjon, bruk rismel istedenfor hvetemel eller utelat mel helt.