Fudgies
Jeg elsker myke cookies, og jeg elsker fudge. Så da måtte jeg jo bare lage “fudgies” – myke cookies med salt-karamellfudge-biter i!
Oppskrift av: Berit Nordgarden
Ingredienser
200 g
smør, romtemperert220 g
Hvitt sukker150 g
Muscovadosukker (viktig)2 stk
egg2 ts
Vaniljeekstrakt1.5 ts
salt1 ts
bakepulver1 ts
natron600 g
hvetemel400 g
Små fudgebiterSlik gjør du det:
Rør smør og begge sukkertyper til jevn masse.
Bland inn eggene og vaniljeekstrakt.
Bland salt, bakepulver, natron og melet, og bland det deretter inn i den våte blandingen.
Bland inn fudgebitene.
Massen er nå tykk. Form små eller store baller, avhengig av om du vil ha svære kafé-cookies, eller mindre småcookies, og sett dem på bakepapir på stekeplate med godt med rom mellom dem - de siger utover. Det er nok til 20-25 digre cookies.
Cookies'ene stekes midt i ovnen på 190 grader i 10-12 minutter.
Ta ut av ovnen og la bakepapiret skli forsiktig og raskt over på kakeristen. De fullstendig myke når de er varme og går veldig lett i stykker hvis man prøver å løsne dem. Du må vente til de her nesten helt kalde før du løfter dem.
Avkjølt er de sprø utenpå, men myke og seige inni.