Fudgies

Fudgies

Jeg elsker myke cookies, og jeg elsker fudge. Så da måtte jeg jo bare lage “fudgies” – myke cookies med salt-karamellfudge-biter i!

Oppskrift av: Berit Nordgarden

Ingredienser

  • 200 g

    smør, romtemperert
  • 220 g

    Hvitt sukker
  • 150 g

    Muscovadosukker (viktig)
  • 2 stk

    egg
  • 2 ts

    Vaniljeekstrakt
  • 1.5 ts

    salt
  • 1 ts

    bakepulver
  • 1 ts

    natron
  • 600 g

    hvetemel
  • 400 g

    Små fudgebiter
  • Slik gjør du det:

    Rør smør og begge sukkertyper til jevn masse.
    Bland inn eggene og vaniljeekstrakt.
    Bland salt, bakepulver, natron og melet, og bland det deretter inn i den våte blandingen.
    Bland inn fudgebitene.
    Massen er nå tykk. Form små eller store baller, avhengig av om du vil ha svære kafé-cookies, eller mindre småcookies, og sett dem på bakepapir på stekeplate med godt med rom mellom dem - de siger utover. Det er nok til 20-25 digre cookies.
    Cookies'ene stekes midt i ovnen på 190 grader i 10-12 minutter.
    Ta ut av ovnen og la bakepapiret skli forsiktig og raskt over på kakeristen. De fullstendig myke når de er varme og går veldig lett i stykker hvis man prøver å løsne dem. Du må vente til de her nesten helt kalde før du løfter dem.
    Avkjølt er de sprø utenpå, men myke og seige inni.