Fylte horn med tacosmak

Fylte horn med tacosmak

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

Smelt smør, tilsett melk og varm til fingervarm. Løs opp fersk gjær i litt av væsken, tørrgjær tilsettes sammen med melet. Tilsett salt, sukker og hvetemel og elt sammen til en smidig deig. Dekk bakebollen med plast og sett til heving i ca 30 min. Lag fyllet. Brun kvernet kjøtt i litt olje eller smør, tilsett krydder og tomatpuré og la surre et par min. Avkjøl litt. Ta deigen ut på et melet bakebord. Elt sammen og del i to. Kjevle hver del ut til et rundt rektangel. Del i trekanter. Legg en liten skje på hver trekant, på den bredeste siden, rull sammen fra den bredeste siden. Legg på et bakepapirkledt stekebrett. Pensle med egg og dryss med revet ost. Dekk til og sett til heving i 45-50 min. Stek i varm stekeovn 225 ºC på midterste rille. Avkjøl på rist. Lag gjerne dobbel porsjon, fine å fryse. Oppskrift: Mari Bratseth, Rissa