Fyrstekake med bringebær

Fyrstekake med bringebær

Her får du en deilig fyrstekake med en sommerlig tvist...

Oppskrift av: Kristin Jøtun

Ingredienser

250 g

smør

160 g

sukker

2 stk

egg

4 ss

vann

450 g

hvetemel

Fyll

Slik gjør du det:

Rør smør og sukker hvitt og luftig.
Rør inn egg eller eggeplommer og vann og sikt på mel med bakepulver.
Elt deigen lett sammen og la den stå tildekket og kjølig i 30 min.
Kle bunnen på en 24-26 cm springform med bakepapir og smør kantene godt, eller smør hele formen.
Trykk ut ca. 2/3av deigen jevnt i bunnen av formen, og ca. 2 cm opp langs kanten.
Fordel syltetøyet over bunnen.
Kjevle resten av deigen til ca. 3 mm tykk leiv.
Skjær leiven i 1 cm brede strimler som du legger over syltetøyet i et skrått rutemønster.
Pensle med sammenvispet egg.
Stek kaken i ovnen på midterste rille ved 190° i 30–40 min. til den blir gjennomstekt og gyllen.
Avkjøles i formen.
Pynt gjerne med friske bringebær.