Gazpacho
Den spanske suppen er andalucias kulinariske superstjerne.
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
Ingredienser
4 porsjoner
100 g
brød, daggammelt1 kg
tomat i terninger1 stk
paprika2 fedd
hvitløk, hakket1 ts
havsalt60 ml
olivenolje1 ss
sherryeddikSlik gjør du det:
Rens paprikaen og skjær den i terninger.
Legg brødet i en bolle og ha i kaldt vann til det dekker. La det stå i 15 minutter og klem ut vannet med nevene.
I en medium bolle, bland sammen brød, tomater, paprika, hvitløk og salt. Ta på forkle og kjør alt sammen i en stavmikser eller kjøkkenmaskin til det er helt jevnt.
Bland inn olivenolje og eddik, dekk til og sett i kjøleskap i minst to timer eller et helt døgn. Rett før servering, ha i litt kaldt vann slik at det får den konsistensen du vil ha.
Smak til med salt og pepper og ha eventuelt på små terninger med agurk, grønn paprika, løk, serranoskinke eller krutonger.