Hopp til hovedinnhold
Gibson

Gibson

Christopher Sjuve

Ingredienser

1 porsjon

Slik gjør du det:

Gibson er en Dry Martini med sølvløk i stedet for oliven. Begynn med garnityret\pynten. Skjær en twist av sitron. Få med minst mulig av det hvite oppunder skallet. Dette kan skape en bitter smak. Tre to sølvløk på et spyd eller en tannpirker. Husk å bruke tannpirker uten smak. Man skal ikke ha følelsen av å pusse tennene når man drikker Gibson.. 1.Fyll et cocktailglass med is for å få det avkjølt. 2.Fyll et røreglass 2\3 med is. 3.Ha i noilly prat, rør med barskje i ca. 15 sekunder. 4.bruk en hawthorn-sil og hell ut overflødig vermuth (noilly prat).Jo mer du heller ut, jo tørrere blir gibsonen. 5.Ha i ginen og rør i ca. 15 sekunder. 6.Hiv ut isen fra cocktailglasset. 7.Ha et fast grep på silen, og hell forsiktig gibsonen over cocktailglasset. 8.Ha i sølvløken og knekk sitrontwisten 2 cm over drinken slik at oljen fra skallet flyter på overflaten av drinken.