Glaserte epler med kokos og mandelflak
Disse dekorative eplene passer godt til Halloween og jul.
Oppskrift av: Frukt.no
Ingredienser
4 stk
Røde epler250 g
sukker1 dl
vann3 ss
eplecidereddik1 stk
Mørk kokesjokolade (70 % kakao)2 ss
kokosmasse2 ss
mandelflakSlik gjør du det:
Kok opp sukker og vann uten lokk. Skum av og tilsett eddik. Kok sukkerlaken til den blir sirupsaktig.Ta knekkprøven: Drypp skaftet på en treskje, e.l. i sukkerlaken, dypp skaftet ned i kaldt vann. Laken som sitter på skaftet skal være så stivt at den knekker.
Smelt mørk sjokolade i vannbad.Fjern stilken på eplene og stikk dem på en lang pinne. Rull eplene rundt i sukkerlaken/knekken eller sjokoladen. Deretter i kokos eller mandelflak.Det stivner fort, så vær rask.