Glaserte epler med kokos og mandelflak

Glaserte epler med kokos og mandelflak

Disse dekorative eplene passer godt til Halloween og jul.

Oppskrift av: Frukt.no

Ingredienser

4 stk

Røde epler

250 g

sukker

1 dl

vann

1 stk

Mørk kokesjokolade (70 % kakao)

Slik gjør du det:

Kok opp sukker og vann uten lokk. Skum av og tilsett eddik. Kok sukkerlaken til den blir sirupsaktig.Ta knekkprøven: Drypp skaftet på en treskje, e.l. i sukkerlaken, dypp skaftet ned i kaldt vann. Laken som sitter på skaftet skal være så stivt at den knekker.
Smelt mørk sjokolade i vannbad.Fjern stilken på eplene og stikk dem på en lang pinne. Rull eplene rundt i sukkerlaken/knekken eller sjokoladen. Deretter i kokos eller mandelflak.Det stivner fort, så vær rask.