Gluten- og melkefri Brioche

Gluten- og melkefri Brioche

Brioche ramlet jeg over på facebook; en fortvilet småbarnsmor ba om tips til en søt gjærdeig hun ikke kunne mislykkes med, og jeg beit på! Her har du min utgave, helt uten gluten og melk.

Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
90 minutter
Bakverk

Ingredienser

Forsats

2.5 dl

Mandelmelk*

3 ss

melis

1 ss

Pshyllum

Øvrige ingredienser

400 g

Schar Bread Mix

1 ts

salt

1 knivsodd

kardemomme

4 stk

egg

100 g

Smøremyk rapskokos*

Slik gjør du det:

*bruk den melka og det smøret du selv foretrekker
Varm opp mandelmelk til den er fingervarm og ha den over i kjøkkenmaskinens bakebolle.
Tilsett melis, pshyllum og gjær og rør godt. La det stå i 10 minutter mens du finner frem resten av ingrediensene.
Når gjæren har begynt å boble, har du over eggene, 350 gram av melet, salt og kardemomme. Kjør deigen sammen og ha i rapskokos i terninger. Kjør deigen sammen igjen.
Samle deigen i midten av bollen. Er deigen løs, har du oppi en neve med mel og knar deigen litt. Deigen skal ikke klisse, men likevel være løs.
Smør en 22-24 cm springform med olje og mel, og del deigen i 10 like store boller. Ha litt olje på hendene og trill bollene runde. Plasser dem med litt avstand langs kanten og i midten til de til slutt mer eller mindre fyller formen.
Hev over varmt vann i ca en time. Du kan med fordel pensle kaken med egg før steking.
Sett ovnen på 200 grader. Sett inn formen og senk temperaturen til 180 grader. Stek i 35 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.