Gluten- og melkefri Brioche

Gluten- og melkefri Brioche

Brioche ramlet jeg over på facebook; en fortvilet småbarnsmor ba om tips til en søt gjærdeig hun ikke kunne mislykkes med, og jeg beit på! Her har du min utgave, helt uten gluten og melk.

Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
90 minutter
Bakverk

Ingredienser

Forsats

  • 2.5 dl

    Mandelmelk*
  • 3 ss

    melis
  • 1 ss

    Pshyllum
  • 1 pk

    tørrgjær
  • Øvrige ingredienser

  • 400 g

    Schar Bread Mix
  • 1 ts

    salt
  • 1 knivsodd

    kardemomme
  • 4 stk

    egg
  • 100 g

    Smøremyk rapskokos*
  • Slik gjør du det:

    *bruk den melka og det smøret du selv foretrekker
    Varm opp mandelmelk til den er fingervarm og ha den over i kjøkkenmaskinens bakebolle.
    Tilsett melis, pshyllum og gjær og rør godt. La det stå i 10 minutter mens du finner frem resten av ingrediensene.
    Når gjæren har begynt å boble, har du over eggene, 350 gram av melet, salt og kardemomme. Kjør deigen sammen og ha i rapskokos i terninger. Kjør deigen sammen igjen.
    Samle deigen i midten av bollen. Er deigen løs, har du oppi en neve med mel og knar deigen litt. Deigen skal ikke klisse, men likevel være løs.
    Smør en 22-24 cm springform med olje og mel, og del deigen i 10 like store boller. Ha litt olje på hendene og trill bollene runde. Plasser dem med litt avstand langs kanten og i midten til de til slutt mer eller mindre fyller formen.
    Hev over varmt vann i ca en time. Du kan med fordel pensle kaken med egg før steking.
    Sett ovnen på 200 grader. Sett inn formen og senk temperaturen til 180 grader. Stek i 35 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.