Gluten- og melkefri Brioche
Brioche ramlet jeg over på facebook; en fortvilet småbarnsmor ba om tips til en søt gjærdeig hun ikke kunne mislykkes med, og jeg beit på! Her har du min utgave, helt uten gluten og melk.
Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
90 minutter
BakverkIngredienser
Forsats
2.5 dl
Mandelmelk*3 ss
melis1 ss
Pshyllum1 pk
tørrgjærØvrige ingredienser
400 g
Schar Bread Mix1 ts
salt1 knivsodd
kardemomme4 stk
egg100 g
Smøremyk rapskokos*Slik gjør du det:
*bruk den melka og det smøret du selv foretrekker
Varm opp mandelmelk til den er fingervarm og ha den over i kjøkkenmaskinens bakebolle.
Tilsett melis, pshyllum og gjær og rør godt. La det stå i 10 minutter mens du finner frem resten av ingrediensene.
Når gjæren har begynt å boble, har du over eggene, 350 gram av melet, salt og kardemomme. Kjør deigen sammen og ha i rapskokos i terninger. Kjør deigen sammen igjen.
Samle deigen i midten av bollen. Er deigen løs, har du oppi en neve med mel og knar deigen litt. Deigen skal ikke klisse, men likevel være løs.
Smør en 22-24 cm springform med olje og mel, og del deigen i 10 like store boller. Ha litt olje på hendene og trill bollene runde. Plasser dem med litt avstand langs kanten og i midten til de til slutt mer eller mindre fyller formen.
Hev over varmt vann i ca en time. Du kan med fordel pensle kaken med egg før steking.
Sett ovnen på 200 grader. Sett inn formen og senk temperaturen til 180 grader. Stek i 35 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.