Glutenfri eplefristelse uten egg
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
KakeIngredienser
1 porsjon
Bunn
50 g
smør3 dl
melk25 g
gjær500 g
glutenfritt mel0.5 dl
sukker0.5 ts
kardemomme1 krm
saltFyll
3 stk
epleSlik gjør du det:
Smelt smør, tilsett melk og varm til blandingen er fingervarm. Løs opp gjæren i den fingervarme væsken. Tilsett mel, sukker, kardemomme og salt. Elt sammen til en smidig deig. Dekk med plast og sett til heving 30-40 min. Elt sammen, trill ut til en pølse og legg på et bakepapirkledt stekebrett og klapp ut til et rektangel. Legg epler i terninger langsetter og dryss over sukker og kanel. Etterhev under klede 15-20 min og stek midt i stekeovn ved 200 grader i 15-20 min. Avkjøl på rist. Tips: Velger du melblanding tilsatt tørrmelk, bruk vann i deigen (bruk samme mengde vann som melk nevnt i oppskriften over. 1/2 dl olje kan erstattes med 50 g smør.)