Glutenfri frokostblanding/granola
Frokostblanding er bare ett av flere navn på denne oppskriften, maneg ville kanskje heller sagt granola eller müsli. Uansett; her er en suveren oppskrift på nettopp det - og det helt uten gluten!
Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
180 minutter
BakverkIngredienser
2 dl
Glutenfri havre2 dl
solsikkekjerner2 dl
sesamfrø2 dl
kokosmasse2 dl
Chiafrø/teff/bokhvete/hampfrø2 dl
Fibrex*4 dl
varmt vann2 ss
sommerhonningSlik gjør du det:
Hakk nøtter og mandler med blender eller stavmixer og bland alt det tørre sammen i en stor bolle.
Rør honningen ut i det varme vannet og den over alt det tørre, rør godt. la det være noen litt store klumper, men ikke for mange.
Sett ovnen på 135 grader og ha blandringen over i en langpanne - du trenger ikke bakepapir.
Stek blandringen i ca 20 minutter før du vender alt. Stek videre i nye 20 minutter og vend. Gjør dette i ca 1-2 timer til alt er tørt. Du kan med fordel beholde noen litt større kuler med sammenklistra havregryn - det er med på å gi blandingen mer spennende. Blir det ikke tørt på 1-2 timer lar du det stå på ettervarmen med en tresleiv i døra.