Glutenfri pizza
Oppskrift av: Wenche Andersen
240 minutter
PizzaIngredienser
4 porsjoner
Deig
3 dl
vann450 g
glutenfritt mel2 ss
fiberhusk0.5 ts
salt2 ss
oljeSaus
1 stk
løk, finhakket2 fedd
finhakket hvitløk3 ss
olivenolje2 ts
sukker3 ss
tomatpuré2 dl
tomatboks2 ts
balsamicoeddikSlik gjør du det:
Oppskrift: Wenche Andersen, God Morgen Norge, TV 2 Deig: Legg fiberhusk i bløt i ca 1/3 dl av vannet i ca 10 min. Rør sammen alle ingrediensene til en smidig deig, elt den på bakebordet i 8-10 min. Legg den over i en bolle godt smurt med olje, dekk med plast og sett til heving i 2-3 timer. Del deigen i mindre biter, klem/kjevle ut til porsjonspizzaer. Legg på bakepairkledt stekebrett. Pensle med kaldt vann og prikk med en gaffel. Forstek bunnene i varm stekeovn 230 ºC i 6-7 min. Legg på ønsket fyll og stek videre i 6-8 min til osten er smeltet. Vend litt olje og revet parmesan inn i ruccolasalat og legg over salat ved servering. Tips: Fyll kan også leges rett på bunn, uten forsteking. Stek i varm stekeovn 225 ºC i 15-20 min. Saus: Finhakk løk og hvitløk og surr myk i olje. Tilsett sukker og stek til løken "karamelliserer" seg. Ha i tomatpuré og la surre 3-4 min før tomatene tilsettes. Kok opp og la trekke uten lokk i 20-30 min til en fyldig saus. Smak til med salt og pepper ev litt sukker. Fyll: Smør tomatsaus eller crème fraiche i et tynt lag utove den forstekte pizzabunnen, legg over ønsket fyll. - Tomatsaus, spekeskinke eller fenalår ikke for salt, artiskokkbunner, revet parmesan - Crème fraiche, spekeskinke eller kokt skinke, sorte oliven, halve cherrytomater, skiver av mozzarella ost - Tomatsaus, blader av basilikum, skiver av mozzarella ost Helt enkelt: Hell ev litt god olivenolje over forstekt pizzabunn, dryss over litt flaksalt og legg over litt frisk rosmarin., stek videre i 3-4 min.