Glutenfri rullekake med Daim

Glutenfri rullekake med Daim

Denne ble usedvanlig vellykket!

Oppskrift av: Eirin Adriane Jørgensen

Ingredienser

Kakebunn:

  • 4 stk

    egg
  • 2 dl

    sukker
  • 2 dl

    Glutenfri kakemiks
  • 1 ts

    vaniljesukker
  • 0.5 ts

    bakepulver
  • 4 ts

    Blå certo
  • Fyll:

  • 1 pose

    Vaniljesaus uten koking
  • 2.5 dl

    melk
  • 150 g

    smør
  • 1 dl

    melis
  • 2 pk

    daim
  • 1 dl

    kremfløte
  • Slik gjør du det:

    Pisk eggedosis av egg og sukker. La kjøkkenmaskinen gå i ca. 5 minutter.
    Bland alt det tørre godt sammen. Dette er for at alt skal fordeles jevnt i røren. Sikt inn melblandingen i den ferdige eggedosisen.
    Vend melet forsiktig men grundig inn i eggedosisen. Melet gjemmer seg ofte i bobler og dukker opp når du tror du er ferdig! Fordel utover en langpanne med smurt bakepapir.
    Stekes på 230 grader i 6-8 minutter. Følg godt med!
    Når kaken er ferdigstekt snur du den opp-ned på ett fuktig håndkle og avkjøler den med langpannen over.
    Bland pakken med vaniljesaus med 2 1/2 dl melk og sett i kjøleskapet i ca. 15 minutter.
    Pisk smør og melis til det er hvitt.
    Hakk 1 1/2 daim (den siste biten bruker du til pynt).
    Ha litt og litt vaniljekrem i smørkremen mens du lar maskinen gå. Når alt er godt blandet inn har du i daimen. Smør dette utover kakebunnen.
    Rull kaken tett sammen og rull håndkleet rundt. Sett i kjøleskap i minst 30 minutter.
    Nå er den klar til pynting! Pisk 1-2 dl kremfløte med en liten spiseskje sukker og dekk kaken med ett tynt lag med krem. Hakk den siste daimen og strø over.
    Nyt!