![Glutenfri rullekake med Daim](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fstatic.klikk.no%2Frecipe%2F2015.09.04%2F55e95f2b0cf2c6aaf118bc37%2Frullekakedaim_BIG.jpg&w=3840&q=75)
Glutenfri rullekake med Daim
Denne ble usedvanlig vellykket!
Oppskrift av: Eirin Adriane Jørgensen
Ingredienser
Kakebunn:
4 stk
egg2 dl
sukker2 dl
Glutenfri kakemiks1 ts
vaniljesukker0.5 ts
bakepulver4 ts
Blå certoFyll:
1 pose
Vaniljesaus uten koking2.5 dl
melk150 g
smør1 dl
melis2 pk
daim1 dl
kremfløteSlik gjør du det:
Pisk eggedosis av egg og sukker. La kjøkkenmaskinen gå i ca. 5 minutter.
Bland alt det tørre godt sammen. Dette er for at alt skal fordeles jevnt i røren. Sikt inn melblandingen i den ferdige eggedosisen.
Vend melet forsiktig men grundig inn i eggedosisen. Melet gjemmer seg ofte i bobler og dukker opp når du tror du er ferdig! Fordel utover en langpanne med smurt bakepapir.
Stekes på 230 grader i 6-8 minutter. Følg godt med!
Når kaken er ferdigstekt snur du den opp-ned på ett fuktig håndkle og avkjøler den med langpannen over.
Bland pakken med vaniljesaus med 2 1/2 dl melk og sett i kjøleskapet i ca. 15 minutter.
Pisk smør og melis til det er hvitt.
Hakk 1 1/2 daim (den siste biten bruker du til pynt).
Ha litt og litt vaniljekrem i smørkremen mens du lar maskinen gå. Når alt er godt blandet inn har du i daimen. Smør dette utover kakebunnen.
Rull kaken tett sammen og rull håndkleet rundt. Sett i kjøleskap i minst 30 minutter.
Nå er den klar til pynting! Pisk 1-2 dl kremfløte med en liten spiseskje sukker og dekk kaken med ett tynt lag med krem. Hakk den siste daimen og strø over.
Nyt!