Glutenfri sjokoladekake med salt karamellsaus
Sjokolade og karamell i én og samme kake... Hvem sier vel nei til det?!
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Slik gjør du det:
Fremgangsmåte sjokoladekake
Kjør sjokolade og mandler i en foodprosessor til grov-/finhakket
Ha blandingen over i en kjøkkenmaskin. Tilsett mørk kakao, romtemperert smør, sukker og brunt sukker
Rør blandingen luftig med en k-krok.
Skill eggene, tilsett eggeplommene i blandingen som er i kjøkkenmaskinen og pisk massen luftig.
Pisk eggehvitene stive med saltet, og vend forsiktig inn i sjokolade- og mandelmassen med en slikkepott.
Hell massen over i en godt smurt springform (20 cm)
Stek kaken i forvarmet ovn på 170 grader i ca. 35 minutter.
Avkjøl kaken.
Drysseventueltmed melis på toppen.
Fremgangsmåte salt karamellsaus
Mål opp kremfløten og sett den til side.
Ha sukker og vann i en liten tykkbunnet kjele og bland det sammen.
Sett kjelen på middels varme og rør hele tiden til du ser at sukkeret er helt oppløst.
Når sukkeret er helt oppløst slutter du å røre, men fortsett å koke sukkerblandingen til den har fått en nokså mørk karamellfarge.
Jo mørkere i farge, jo bitrere karamell. Dette er smak og behag, prøv deg frem.
Ta kjelen av varmen og tilsett kremfløten i tre omganger. Rør godt mellom hver gang.
Blandingen kommer til å boble nokså mye, så vær forsiktig så du ikke brenner deg.
Når du har en jevn og fin saus tilsettessalt, gjerne maldonsalt. Rør godt og avkjøl helt.
Hell karamellen over i en beholder som er lufttett.
Oppbevar i kjøleskapet i opp til tre måneder, eller bruk med en gang.
Hvis du har oppbevart karamellsaus i kjøleskapet kan du ta den ut en times tid før den skal brukes, da bli den myk.
Kaken er god å servere sammen med iskrem!