Glutenfri surdeigstarter
Glutenfri surdeigstarter er nødvendig for å bake surdeigsbrød og andre ting med surdeig, om du ikke lykkes på første forsøk, må du ikke gi opp - det er fullt mulig! Jeg har lest og lest for å finne en oppskrift som passet meg, og endte opp med å finne den beste forklaringen og inspirasjonen i boka "Ekte brød - uten gluten og ferdige melmikser" av Gristin Granli.
Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
1440 minutter
BakverkIngredienser
40 g
Økologiske rosiner2 dl
Kaldt vann2 dl
BokhvetemelSlik gjør du det:
Dag 1:Rør sammen ingrediensene i en glass eller stentøybolle med et tre-redskap og la det stå på kjøkkenbenken uten lokk til dagen etter.
Dag 2:Rør inn 2 ss bokhvetemel og like mye vann, og sett tilbake på kjøkkenbenken. Dekk med kjøkkenpapir eller liknende for å hindre direkte søl oppi.
Dag 3 og 4:Nå lukter starteren syrlig og friskt, dersom den lukter fælt, må du starte på nytt. Lukter den syrlig og friskt gjentar du prosessen fra i går, og setter bollen tilbake på kjøkkenbenken, ha oppi en liten klype havsalt dag 3.
Dag 5:Lukter starteren fortsatt godt er den klar til å brukes, men du kan med fordel sile ut rosinene.
Jeg har lest og lest for å finne en oppskrift som passet meg, og endte opp med å finne den beste forklaringen og inspirasjonen i boka"Ekte brød - uten gluten og ferdige melmikser" av Kristin Granli. Her finnes også flere brødoppskrifter med surdeig.