Glutenfrie, fyldige brownies

Glutenfrie, fyldige brownies

Disse browniesene skikkelig amerikanske og er inspirert av en kafè i Brooklyn. Himmelsk!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

  • 230 g

    smør
  • 500 g

    sukker
  • 4 stk

    Store egg
  • 150 g

    Ekte kakao
  • 1 ts

    salt
  • 1 ts

    bakepulver
  • 1 ts

    Espresso kaffepulver
  • 1 ss

    Vaniljeekstrakt
  • 250 g

    Sjokoladeknapper eller hakket sjokolade
  • Slik gjør du det:

    Sett ovnen på180 C.
    Smelt smør på lav varme i en kjele. Når det er smeltet tilsettes sukker. Rør i det til du ser at sukkeret nesten er oppløst, ca 30 sekunder.
    Hell røren over i en stor bolle og la dette avkjøles 2-3 minutter.
    Tilsett eggene og vaniljeekstrakt, rør det inn, men rør så lite som mulig.
    Sikt sammen kakao, bakepulver, salt og espresso kaffepulver (sistnevnte kan utelates) og tilsett dette også i bollen.
    Tilsett såhakket sjokolade eller sjokoladeknapper, rør den forsiktig inn i røra med en slikkepott.
    Kleen form på 20 x 40 cm med bakepapir og hell røren i den.
    Sett kaken i den forvarmede ovneni cirka 30 minutter.
    Avkjøles helt og sett den deretter i kjøleskapet i minst 5 timer, eller helst over natten for å få den optimale smaken og konsistensen.
    Skjær i passende biter og nyt.