Glutenfrie knekkebrød med soltørket tomat
Soltørket tomat gir disse kenkkebrødene mer smak enn vanlige knekkebrød - knallgode rett og slett! Prøv deg litt frem med mengde soltørket tomat selv, så får du dem helt sånn som du vil ha dem!
Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
Ingredienser
2 dl
Glutenfrie havregryn2 dl
solsikkekjerner1 ss
fiberhusk1 dl
chiafrø1 dl
sesamfrø1 dl
Fibrex1 dl
Hirseflak1 dl
Knuste mandler4 ss
lyst glutenfritt mel3 ss
Soltørket tomat i olje1 klype
flaksalt7 dl
vann1 ts
bakepulverSlik gjør du det:
Bland alle de tørre ingrediensene, og rør godt. Kjør den søltørka tomaten i en stavmikser til den er som pesto, og ha den over sammen med det tørre.
Rør godt og hell over vannet til du har en bløt deig som likevel henger sammen. Fordel deigen på 2 papirkledde stekebrett, og trykk den utover med hendene.
Skjær opp leiven i firkanter, og la dem stå på benken mens ovnen blir varm (150 grader).
Stek brettene i 45 minutter, bytt plass så det underste kommer øverst, og videre i nye 45 minutter (1,5 time totalt). Åpne døra med jevne mellomrom så fukten slipper ut.
Avkjøl på rist, og spis med smøremyk rapskokos og pålegg du liker. Knallgodt!