Glutenfrie maistortillas
Disse tortillaene lager du enkelt selv. De har en god smak av mais og metter mye mer enn de du kjøper ferdig i butikken. I oppskriften bruker jeg Masa Harina, et maismel som er kokt i kalkvann og deretter tørket.
Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
90 minutter
BakverkIngredienser
Slik gjør du det:
Masa Harina er ikke noe du finner i enhver dagligvarebutikk. Jeg har brukt Masa Harina fra Bobs Red Mill kjøpt på Iherb, men du finner Masa Harina i enkelte helsekostbutikker. Oppskriften gir 5-6 lefser.
Bland salt og mel før du heller over vann til du har en spenstig og fin deig som ikke klisser.
La deigen hvile en liten time før du kjevler den ut.
Form 5 eller 6 cirka like store emner, og trill dem lett til spenstige baller. Legg ballene mellom to bakepapirark og kjevle dem tynne.
Vipp dem over i varm, tørr stekepanne. Server med tacokjøtt, aioli, grønnsaker og salsa. Snadder!