Glutenfrie muslibarer
Et kjapt mellommåltid som fungerer like bra på kontoret som på tur er noe mange som reagerer på gluten savner. Hvorfor ikke bake dine egne muslibarer?
Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
90 minutter
Ingredienser
200 g
Glutenfri havregryn100 g
kokosmasse50 g
Hirsegryn50 g
Bokhvetegryn25 g
chiafrø25 g
linfrø100 g
Malte mandler400 ml
Fullfett kokosmelk2 ss
honning, flytende2 dl
mandelmelk (kan sløyfes)Slik gjør du det:
Bland alt det tørre
Kok opp kokosmelk så den smelter, og rør inn honningen. Bland godt.
Hell væsken over det tørre og bland godt – det må røres skikkelig! Spe eventuelt med mandelmelk om nødvendig.
Ha bakepapir i en liten langpanne og trykk blandingen utover i forma for hånd.
Settes inn i forvarmet ovn. Stekes midt i ovnen på 140 grader i 60 minutter.
Avkjøles og deles i biter. Oppbevares tørt i boks.