Glutenfrie polarbrød med bokhvete og teff
Grove polarbrød med masse smak passer til en hver anledning. Bruk dem med pålegg eller del dem og bruk dem som hamburgerbrød eller fyll med kylling og salat - godt er det uansett!
Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
Ingredienser
1 porsjon
Slik gjør du det:
Bland kald melk med varmt vann og honning. Rør godt og la det evt. avkjøles til det er litt varmere enn fingervarmt. Ha over gjær, fiberhusk og rapsolje (ikke kjøleskapskald). La det hele stå under lokk i ca 5-10 minutter.
Hell deretter over Semper bokhvete og teff mix rør godt og tilsett lys melmix helt til du har en skikkelig smidig og fin deig som ikke klisser. Dekk med lokk og sett bakebollen i vasken fyllt med varmt vann til deigen har blitt ca dobbel størrelse.
Ha deigen over på benken og del den opp i ca like store emner. Hvor mange avhenger av hvor store du vil ha dem. Jeg fikk 10-12 stykk. Trill boller og klem dem så flate og stikk hull i dem med fingrene eller noe annet hensiktsmessig.
Sett på bakebrett og etterhev under håndkle i ca 20 minutter. Stekes på 225 grader i 15 minutter.