Glutenfritt grytebrød med teff

Glutenfritt grytebrød med teff

Dette brødet har en deilig skorpe og har masse deilig smak. Det er ikke stort så velg en liten gryte når du steker det.

Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
120 minutter

Ingredienser

Forsats

4 dl

vann

1 ts

sukker

0.5 pk

tørrgjær

2 ss

chiafrø

Øvrige ingredienser

100 g

Teff mel

75 g

Bokhvetemel

30 g

Glutenfritt havremel

75 g

Schar Bread Mix

Slik gjør du det:

Bland fingervarmt vann og de øvrige ingrediensene til forsatsen, og la det stå og kose seg i 10 minutter til gjæren bobler.
Ha over teff-, bokhvete- og havremel og rør klumpfritt. La det svelle i 1-2 minutter og ha deretter over 2/3 av melet og rør. Er deigen veldig klissete har du over litt mer mel.
Ha over olje og rør godt. Ha over siste rest av melet og samle deigen til en ball i bakebollen. Hev over varmt vann til dobbel størrelse (ca 40-50 minutter).
Skrap deigen av bollekanten og samle den i midten før du setter en jerngryte i ovnen på 250 grader i 30 minutter.
Ta gryta ut og ha deigen over i den glodvarme gryte, legg på lokk og stek i 30 minutter. Ta av lokket og stek i 10-15 minutter uten lokk.
La brødet få hvile og bli avkjølt før du skjærer i det.