Goro

Goro

Du trenger et gorojern for å få til det fine mønsteret i gorokaker. Beregn god tid siden deigen må stå i et par timer for å kjøle seg.

Christopher Sjuve
180 minutter
Bakverk

Ingredienser

  • 1.75 dl

    kremfløte
  • 1 stk

    egg
  • 125 g

    sukker
  • 500 g

    hvetemel
  • 1 ts

    kardemomme
  • 1 ts

    vaniljesukker
  • 325 g

    meierismør
  • Slik gjør du det:

    Visp kremfløten stiv. Visp egg og sukker til eggedosis og ha i kremen. Smuldre i smøret i de tørre ingrediensene (hold av litt hvetemel til utbaking) og bland det i eggedosis/kremblandingen. Sett deigen kjølig minst 2 timer. Kjevle deigen ut og skjær leiver etter størrelsen på gorojernet ditt. Stek kakene lyst gylne og sprø. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks eller fryseboksen. Tips: Lag mønster av gorojernet på et pappark og legg dette over den kjevlede leiven. Kjevle bare litt deig ad gangen.