Goro
Du trenger et gorojern for å få til det fine mønsteret i gorokaker. Beregn god tid siden deigen må stå i et par timer for å kjøle seg.
Christopher Sjuve
180 minutter
BakverkIngredienser
1.75 dl
kremfløte1 stk
egg125 g
sukker500 g
hvetemel1 ts
kardemomme1 ts
vaniljesukker325 g
meierismørSlik gjør du det:
Visp kremfløten stiv. Visp egg og sukker til eggedosis og ha i kremen. Smuldre i smøret i de tørre ingrediensene (hold av litt hvetemel til utbaking) og bland det i eggedosis/kremblandingen. Sett deigen kjølig minst 2 timer. Kjevle deigen ut og skjær leiver etter størrelsen på gorojernet ditt. Stek kakene lyst gylne og sprø. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks eller fryseboksen. Tips: Lag mønster av gorojernet på et pappark og legg dette over den kjevlede leiven. Kjevle bare litt deig ad gangen.