Granola med nøttesmak
Granola blir ekstra godt om du har i noen kakaonibs.
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
20 minutter
BakverkIngredienser
4 porsjoner
280 g
korn170 g
nøtter40 g
kakaonibs2 ss
solsikkeolje6 ss
honning1 ts
kanel1 ts
havsalt1 ss
vaniljeessensSlik gjør du det:
Korn kan være: havre, spelt, hvete, rug, kinoa, ris eller bygg (eller en blanding)
Nøtter kan være: mandler, hasselnøtter, pistasjnøtter, valnøtter, pekannøtter, macadamianøtter, cashewnøtter, solsikkefrø eller sesamfrø (eller en blanding)
Smør en ildfastform (eller lite bakebrett) med solsikkeolje, ca 30x38cm.
Legg alle ingrediensene i en bolle og bland godt med en gaffel.
Spre det utover bakebrettet og sett i midten av ovnen.
Sett ovnen på 150 grader. Bak granolaen og rør litt omtrent hvert 10 minutt til den har den får den farge du synes er passe. Det tar omtrent 30 minutter. Det er ikke sprøtt på dette tidspunktet.
La granolaen kjøle av på brettet. Det er nå den blir sprø.
Ha den i en lufttett boks.