Grappalikør med sjokoladekrem og appelsinkjeks
Oppskrift av: Mikael Forselius
45 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
Grappalikør
2 dl
kremfløte50 stk
sukker1 stk
vaniljestang0.5 stk
sitron, revet skall4 cl
grappaSjokolade cremè
1.5 dl
fløte40 g
smør, usaltet2 ss
vannAppelsinkjeks
25 g
glukose75 g
sukker50 g
mandel mel50 g
mel50 g
smeltet usaltet smør0.5 dl
appelsinjuice, ferskpresset1 stk
appelsin, bare saftenSlik gjør du det:
Grappalikør: Kok opp fløte, sukker, vaniljestang samt sitronskall, tilsett grappa og kok opp en siste gang. Sjokolade Cremè: Smelt alt sammen i vannbad og pisk sammen, kjøl ned. Appelsinkjeks: Miks alt sammen og pensle små striper på en siliconmatte. Bak i ovnen på 175 grader til den har fått gylden brun farge.