Gresskarkake
Bruk gresskaret til å lage en saftig kake!
Oppskrift av: Frukt.no
Ingredienser
5 dl
hvetemel3 dl
brunt sukker1.5 ss
bakepulver1 ts
Malt kanel1 ts
Malt ingefær0.5 ts
Malt muskat0.5 ts
Malt nellik1 dl
Grovhakkede gresskarkjerner3 dl
soyaolje4 stk
egg2 ss
Lake fra syltet ingefær1 ss
Hakket syltet ingefær5 dl
Revet gresskarGlasur:
250 g
kremost naturell1 dl
melis2 ss
Lake fra syltet ingefærSlik gjør du det:
Bland alt det tørre. Visp sammen olje, egg og ingefærlake og rør i det tørre. Rør inn hakket ingefær og gresskar.
Fyll røren i godt smurt form, ca. 24 cm i diameter, eller i en liten langpanne.
Stek kaken nederst i ovnen ved 180°C til den er gjennomstekt - ca. 45 minutter.Rør sammen kremost, melis og ingefærlake og smør det jevnt over kaken.
Pynt med geléfrukter eller mashmallows og/eller farget kakekrymmel.