Grillet sjøkrepshale med aspargessalat og balsamicovinaigrette

Grillet sjøkrepshale med aspargessalat og balsamicovinaigrette

Oppskrift av: Willy Solvang

Slik gjør du det:

Del haler i to fra ryggen og ned, men bare nesten gjennom. Knekk så ut og brett til side slik at hver hale blir som en sommerfugl. Ha så over litt smør, estragon og hvitløk snittet fint i skiver over sjøkrepsen . Legg det i en veldig varm panne med skallsiden ned (hele tiden). Ha over salt og pepper og la det stå i ca. 5 minutter. Asparges: Kutt 3 cm. av bunnen og skrell ca 3 cm fra toppen og helt ned. Kok saltet vann i en stor kjele. Kok dem i ca. 5 minutter ta dem så ut og ha dem direkte i masse isvann. Kutt aspargesbunnene i biter og bland med litt finhakket sjalottløk, sitronsaft, olivenolje, salt og pepper. Toppene bruker du til å pynte med. Balsamico: Kok ned balsamico til litt over 1/3 sammen med finhakket sjalottløk. Kjøl det ned og smak til med salt, pepper og litt sukker. Hell over like deler olivenolje. Det skal se ut som en skilt saus.

Kanskje disse også frister?