Gulrothorn
Denne oppskriften på gulrothorn gir ca. 16 stykker.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
Slik gjør du det:
Smuldre gjær i en bakebolle.
Smelt smøret og hell i melken. La blandingen bli fingervarm. Hell det over gjæren og rør til den er oppløst. Skrell og rasp gulrøttene fint og tilsett i væsken. Ha i linfrø, egg, salt og hvetemel og elt til en jevn og fin deig. Dekk bollen med plast og sett til heving et lunt sted i ca. 30 min. Deigen skal bli dobbelt så stor. Ta den ferdighevede deigen på bakebordet og del i to. Dryss på litt mel og kjevle hver del til en rund leiv. Del hver leiv i 8 trekanter.
Dekk en langpanne med bakepapir. Rull trekantene fra den brede siden inn mot spissen. Form til horn og legg dem med spissen ned på stekebrettet. Dekk hornene med et rent kjøkkenhåndkle, og sett til heving et lunt sted. De skal bli dobbelt så store.
Pisk egget lett sammen, og pensle hornene forsiktig med sammenpisket egg.
Stek nederst i ovn ved 225° i ca. 12 min.
Avkjøl på rist.
Supre å ha på lur i fryseren.