Gulrotkake fra Stavanger
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
BakverkIngredienser
5 dl
hvetemel4 ts
bakepulver1 ts
natron5 dl
sukker, brunt2 ts
kanel4 stk
egg0.5 ts
salt3 dl
soyaoljeKrem
250 g
kremost naturell250 g
smør, usaltet og mykt500 g
melis3 dråpe
vaniljeessensSlik gjør du det:
En meget smakfull og holdbar kake. Bland sammen de tørre ingrediensene. Tilsett ett og ett egg av gangen. Spe vekselvis med olje og gulrøtter til alt er blandet, ikke rør for mye (da blir kaken tung og seig). Kle en liten langpanne med bakepapir og fordel røren jevnt utover. Stek på nederste rille i varm stekeovn 180 ºC i 35-45 min. Avkjøl på rist før kremen smøres jevnt utover. Ost og smør til kremen bør være myk/ romtemperert. Ha ost i en kjøkkenmaskin og kjør til en glatt krem. Tilsett mykt smør i små klatter. Ha i melis og smak til med vanilje. Ikke rør for lenge i kjøkkenmaskin, da kan kremen skille seg (pga at den inneholder mye fett). Bre kremen over den avkjølte kaken. Fordel over finrevet appelsinskall og sett kaldt et par timer slik at kremen stivner. Kaken kan med fordel lages dagen før den skal servers.