Gulrotkake i langpanne
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
KakeIngredienser
1 l
hvetemel3 ss
bakepulver2 ts
natron4 ts
kanel9 stk
egg1 ts
salt6 dl
soyaoljeKrem
250 g
kremost250 g
smør, usaltet og mykt500 g
melisSlik gjør du det:
Bland sammen de tørre ingrediensene. Tilsett ett og ett egg av gangen. Spe vekselvis med olje og gulrøtter til alt er blandet, ikke rør for mye (da blir kaken tung og seig).Kle en langpanne med bakepapir og fordel røren jevnt utover. Stek på nederste rille i varm stekeovn 180 ºC i 45-50 min. Avkjøl kaken til den er lunken/romtemperert på rist før kremen smøres jevnt utover. Ost og smør til kremen bør være myk/romtemperert. Ha ost i en kjøkkenmaskin og kjør til en glatt krem. Tilsett mykt smør i små klatter. Ha i melis og smak til med vanilje. Ikke rør for lenge i kjøkkenmaskin, da kan kremen skille seg (pga at den inneholder mye fett). Bre kremen over den lunkene kaken. Fordel over finrevet appelsinskall og sett kaldt et par timer slik at kremen stivner. Kaken kan med fordel lages dagen før den skal servers. Tips: Oppskriften kan halveres og stekes i en liten langpanne eller en rund form 26 cm.