Gulrotkake med ingefær- og appelsinsirup
Porsjonskaker gir mottaker en følelse av å bli satt pris på. Du har jo tross alt bakt en hel liten kake spesielt til dem. Serverer du i tillegg disse i porsjoner, er jeg ganske sikker på at dette blir veldig vellykket og godt mottatt.
Oppskrift av: Tove Holter
Ingredienser
2 stk
egg100 g
sukker50 g
brunt sukker1 ts
vaniljesukker1 ts
kanel1 ts
bakepulver0.5 ts
natron200 g
mel80 g
Smeltet Bremykt Steke og Bake300 g
revet gulrotKrem
100 g
Romtemp. Bremykt Steke og Bake200 g
melis0.5 stk
vaniljestang, frø200 g
philadelphiaIngefær- og appelsinsirup
2 dl
Ingefærøl2 dl
Ferskpresset appelsinjuice30 g
fersk ingefær30 g
Flytende Akasiehonning50 g
brunt sukker0.5 stk
vaniljestangSlik gjør du det:
8 ganske store porsjonskaker
Smelt smøret og avkjøl det.
Pisk egg, sukker (hvitt, brunt og vanilje) godt og luftig. Ha deretter i det tørre (kanel, bakepulver, natron og mel) og smeltet smør om hverandre i eggedosisen. Vend til slutt inn den revne gulroten. (Jeg "river" gulroten med stavmikseren, da blir den mer kornete i konsistensen).
Fordeles i godt smurte former og stekes på 190 grader i ca. 20 minutter.
Jeg brukte en randform 10 cm til disse kakene.
Kremen
Pisk smør og melis godt. Ha deretter i vaniljefrøene og osten og pisk den luftig. Sett kaldt til den skal brukes.
Jeg brukte tip 1M til kremen når jeg hadde den på kaken.
Sirupen
Ha alt i en kjele og kok i ca. 30 minutter. Koketiden avhenger av hvor tykk/tynn du ønsker den og hvor «hardt» du koker den. Fosskoking (anbefaler ikke) = kortere koketid enn putring i kjelen.
Jeg brukte ingefærøl av typen Ginger Joe med 4% alkohol i.
Jeg skriver vaniljestang uten frø, men det er jo ikke til å unngå at det fortsatt er frø igjen inni stangen etter at du har brukt dem til kremen, så disse gjør vi selvfølgelig plass til i sirupen.
Avkjøl ferdigkokt sirup og ha på kaken før servering.
Har du lyst på enda litt mer på toppen av kaken, kan du riste noen cashewnøtter i stekepannen, hakke dem og strø på toppen. Nam!