Gulrotkake uten melk og gluten
Gulrotkake er utrolig godt, og du vet den syrlige gode ostekremen? Den får du til uten meieriprodukter også - tro det eller ei! Denne kaken har jeg servert i bryllup, barndåper, morsdag og andre mer eller mindre merkverdige dager. En slager her i huset. Ønsker du et annet utseende på kaka kan du lett pimpe den med litt konditorfarge i ostekremen. Merk sa at du må sjekke ingrediensene på denne først - det samme gjelder kakestrø.
Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
90 minutter
BakverkIngredienser
Kakebunn
3 stk
egg3.5 dl
sukker2 ts
bakepulver0.5 ts
salt1 ss
kanel, malt1 ts
vaniljesukker4 dl
Schär bread mix4 dl
Finrevne gulrøtter2.5 dl
rapsoljeOstekrem
100 g
melkefri margarin250 g
melis1 pk
Tofutti Creamy Spread Original Smøreost1.5 ss
vaniljesukkerSlik gjør du det:
Kakebunn
Rasp gulrøtter i en bolle.Visp egg og sukker luftig. Bland i alt det tørre og ha i finrevne gulerøtter samt olje/smeltet margarin. Bland godt.Ha deigen i en godt smurt rund kakeform. Stekes i 200 C i ca 30-40 min (sjekk med en kniv e.l om kaken er stekt).
Ostekrem
Kjør siktet melis og myk margarin i terninger i kjøkkenaskin til du har lys smørkrem. Ha i smøreosten og vaniljesukker og bland godt.Avkjøl kaken på benken og løsne kaken fra formen. Fordel rikelig med ostekrem på hele kaken. Du kan også dele kaken i flere lag og ha ostekrem inni kaken - det er nok fyll til det.