Hopp til hovedinnhold
Gulrotkake uten melk og gluten

Gulrotkake uten melk og gluten

Gulrotkake er utrolig godt, og du vet den syrlige gode ostekremen? Den får du til uten meieriprodukter også - tro det eller ei! Denne kaken har jeg servert i bryllup, barndåper, morsdag og andre mer eller mindre merkverdige dager. En slager her i huset. Ønsker du et annet utseende på kaka kan du lett pimpe den med litt konditorfarge i ostekremen. Merk sa at du må sjekke ingrediensene på denne først - det samme gjelder kakestrø.

Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
90 minutter
Bakverk

Ingredienser

Kakebunn

3 stk

egg

3.5 dl

sukker

0.5 ts

salt

4 dl

Schär bread mix

4 dl

Finrevne gulrøtter

2.5 dl

rapsolje

Ostekrem

250 g

melis

1 pk

Tofutti Creamy Spread Original Smøreost

Slik gjør du det:

Kakebunn
Rasp gulrøtter i en bolle.Visp egg og sukker luftig. Bland i alt det tørre og ha i finrevne gulerøtter samt olje/smeltet margarin. Bland godt.Ha deigen i en godt smurt rund kakeform. Stekes i 200 C i ca 30-40 min (sjekk med en kniv e.l om kaken er stekt).
Ostekrem
Kjør siktet melis og myk margarin i terninger i kjøkkenaskin til du har lys smørkrem. Ha i smøreosten og vaniljesukker og bland godt.Avkjøl kaken på benken og løsne kaken fra formen. Fordel rikelig med ostekrem på hele kaken. Du kan også dele kaken i flere lag og ha ostekrem inni kaken - det er nok fyll til det.