Gulrotkake

Gulrotkake

Gulrotkake med melis som gjør kaken litt mindre mektig!

Oppskrift av: Anita Bakker
60 minutter
Kake

Ingredienser

  • 2 stk

    Store gulrøtter
  • 4 stk

    egg
  • 3 dl

    sukker
  • 100 g

    smør
  • 4 dl

    hvetemel
  • 1 ts

    vaniljesukker
  • 2 ts

    bakepulver
  • 1 pk

    Melis til glasur
  • Slik gjør du det:

    Rens gulrøtter og riv dem.
    Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis.
    Smelt smør og la det avkjøle litt.
    Rør deretter dette inn i eggedosisen sammen med gulrøttene.
    Bland mel, vaniljesukker og bakepulver og sikt det inn i røren.
    Rør forsiktig, men godt, og hell deigen til gulrotkaken i langpannen.
    Stek kaken midt i ovnen ved 200° i 25–30 min.
    Avkjøl kaken.
    Ha melisglasur på kaken ved servering.