Gulrotkake
Klassisk gulrotkake som passer til flere anledninger.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
Gulrotkake
6 stk
egg6 dl
sukker3.5 dl
Smaksnøytral olje500 g
gulrot6 dl
hvetemel1 ss
bakepulver1 ts
Malt kanelOstekrem
200 g
kremost naturell200 g
Romtemperert smør200 g
melisSlik gjør du det:
Bland sammen egg, sukker og olje i en stor bolle.
Riv gulrot fint, og ha revet gulrot i bollen sammen med siktet mel, bakepulver og kanel.
Bland røren godt sammen. Kle en langpanne med bakepapir. Hell røren i formen og stek kaken ved 180 grader i ca. 30 min på nederste rille. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig.
Pisk kremost, smør og melis til du får en glatt krem med smørbar konsistens. Bre ostekremen over kaken og del opp i passe serveringstykker.