Gulrotkake

Gulrotkake

Klassisk gulrotkake som passer til flere anledninger.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Gulrotkake

  • 6 stk

    egg
  • 6 dl

    sukker
  • 3.5 dl

    Smaksnøytral olje
  • 500 g

    gulrot
  • 6 dl

    hvetemel
  • 1 ss

    bakepulver
  • 1 ts

    Malt kanel
  • Ostekrem

  • 200 g

    kremost naturell
  • 200 g

    Romtemperert smør
  • 200 g

    melis
  • Slik gjør du det:

    Bland sammen egg, sukker og olje i en stor bolle.
    Riv gulrot fint, og ha revet gulrot i bollen sammen med siktet mel, bakepulver og kanel.
    Bland røren godt sammen. Kle en langpanne med bakepapir. Hell røren i formen og stek kaken ved 180 grader i ca. 30 min på nederste rille. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig.
    Pisk kremost, smør og melis til du får en glatt krem med smørbar konsistens. Bre ostekremen over kaken og del opp i passe serveringstykker.