Gyllen ostekake uten egg
En frisk ostekake passer alltid å servere. Bruker du kornmokjeks i bunnen får du en kake uten egg.
Oppskrift av: Camilla Agerup
Ingredienser
10 stk
Kornmokjeks100 g
Mørk sjokolade50 g
smør2 ss
Appelsinlikør eller appelsinjuice2 ss
vann2 stk
gelatinplater6 dråpe
gul konditorfarge400 g
kremost naturell1 beger
Kesam vanilje1 dl
melis2 dl
kremfløtePynt:
10 stk
Kumvats (små appelsiner)0.5 dl
sukker1 stk
Granateple eller annen pyntSlik gjør du det:
Smelt smør og sjokolade på svak varme i en kjele. Knus kjeksen og bland den med sjokoladesmøret. Trykk kjeksblandingen ut i en springform 24 cm i diameter, kledd med bakepapir i bunnen. Sett formen kaldt mens ostekremen lages.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min. Varm opp vann og likør og smelt gelatinen i blandingen. Bland sammen kremost, kesam og melis. Visp kremfløten stiv og vend den inn i kremostblandingen. Hell i gelatinen og bland godt. Ha i så mye konditorfarge som trengs for at kaken får en fin gulfarge. Sett kaken kjølig i minst fire timer.
Skjær kumkvaten i tynne skiver og ha dem i en kjele sammen med sukkeret. Kok opp og la koke i to min. Hell dem over på en tallerken og sett til avkjøling. Del granateplet i to på tevers og bank kjernene ut med en tresleiv. Får du ikke tak i små appelsiner, kan du pynte med hermetiske mandariner eller det du har for hånden.
Pynt kaken med kumkvatsskivene og kjernene fra granateplet like før servering.
Oppskriften er hentet fra ukebladet Hjemmet.