herlige myke gluten og melkefrie boller
Glutenfrie boller som ikke smuler eller blir harde? Her har du en enkel og knallgod oppskrift!
Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
90 minutter
BakverkIngredienser
2 dl
Alpro soya yoghurt2.5 dl
Kokende vann4 ss
melis1 ts
fiberhusk1 pk
tørrgjær400 g
Schär bread mix0.5 ts
kardemomme4 ss
rapsoljeSlik gjør du det:
Bland yoghurt og kokende vann, ha over melis og gjær. La stå i ca 10 minutter.
Ha over caa halvparten av melet, rør klumpfritt. Ha deretter over halvparten av det resterende melet og fiberhusk og rør ltt til. Ha deretter over enda litt mer mel til du har en fin deig. Hell over olje og du får en fin deig som ikke klisser. La heve i bakebollen i varmt vann til dobbel størrelse.
Bak ut til 10-12 boller og etterhev på stekebrett over varmt vann i ca 20-30 min. Pensle med litt soyamelk og dryss evt på litt perlesukker.
Stekes på 200 grader midt i ovnen til de er gyldne. Ca 15 minutter.
Disse var som ferske etter 6 timer på benken, men dagen etter måtte de varmes litt i micro.
Nytes på fjelltur