Hjemmelagde hamburgerbrød med sjarm
For de som synes det er vanskelig å trille runde brød, er dette et veldig godt alternativ. I tillegg får man noen fine og annerledes brød som gjør seg godt på bordet.
Oppskrift av: Tove Holter
Ingredienser
500 g
mel1 pk
Tørrgjør1 ss
brunt sukker1 ts
salt300 g
Lunken, skummet melk150 g
Smeltet smør1 stk
egg1 stk
egg til penslingSesamfrø til toppen
Slik gjør du det:
Jeg har brukt en utstikker på 7 cm i diameter til å stikke ut brødene.
Bland sammen det tørre (mel, gjær, sukker og salt) før du blander inn det våte. Deigen ble eltet i 10 minutter, og deretter sto den til heving i 1 time.
Kjevle ut deigen med veldig lite mel, stikk ut hamburgerbrødene, pensle med egg og strø over sesamfrø. Stek dem på 200 grader i ca. 12 – 14 minutter.