Hjemmelagde Oreokjeks uten gluten og melk

Hjemmelagde Oreokjeks uten gluten og melk

Oreokake har lenge stått på ønskelista mi, men motivasjonen for å gå løs på et kakeprosjekt som krever at jeg først baker en haug med kjeks, før jeg knuser dem, har ærlig talt vært litt for demotiverende til at jeg har giddet. Da jeg endelig tok mot til meg, ble jeg overveldet, det var både enklere og bedre enn forventet! Her følger oppskrift på kjeks.

Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
60 minutter

Ingredienser

175 g

lyst glutenfritt mel

0.5 ts

Certo frysepulver

2 ss

kakao

1 ts

natron

0.5 ts

bakepulver

160 g

kokosblomstsukker

135 g

Smøremyk rapskokos

1 stk

egg

Kjeksfyll

80 g

Smøremyk rapskokos

150 g

melis

Slik gjør du det:

Bland sammen alt det tørre, og kjør rapskokosen inn i det tørre med en mixmaster og ha så i egget og kjør alt sammen til en deig. Sett deigen kjølig en halvtimes tid mens du lager fyllet.
Sett ovnen på 175 grader, og form kuler med en barneskje/isskje. Plasser dem på et stekebrett og klem flate med et glass, et kjeksstempel eller liknende. Stekes i 8-10 minutter, men la dem stå på ettervarmen i ovnen til ovnen er kald. Avkjøl på rist.
Monter dem ved å putte en skje kjeksfyll mellom to kjeks.
Egget kan lett erstattes med 60 g maisstivelse*
*Maisstivelse 80 g vann og 12 g maisenna røres sammen i en gryte. Gi masset et oppkok under konstant omrøring. Når massen har tyknet til en seig, gjennomskinnelig grøt, ta gryten av varmen og avkjøl til romtemperatur.