Hjemmelagde Snickers-bars

Hjemmelagde Snickers-bars

Javisst kan du lage din egen Snickers-sjokolade! Bare se her.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Vanilla Wafers:

4 stk

egg

225 g

sukker

290 g

mel

Karamellsaus:

225 g

sukker

65 ml

vann

1 ts

Vaniljeekstrakt

Resterende ingredienser du trenger:

150 g

Salte peanøtter

250 g

Mørk sjokolade

Slik gjør du det:

Vanilla Wafers:Forvarm ovnen til 190 ˚C.
Hell sukker, eggene, og frø fra vaniljestangen i en stor bolle, sett den over kokende vann og visp det sakte til du kjenner at alt sukkeret er oppløst.
Når sukkeret er oppløst hell røren i mikserbollen og miks det fluffy
Mens det mikses, bland mel og bakepulver godt sammen.
Vend mel/bakepulver inn i 3 omganger.
Hell røren i en bakepapirkledd langpanne på 20 x 30 cm.
Sett det hele i ovnen i cirka 10-15 minutter til bunnen er gyllenbrun. Avkjøl bunnen.
Karamellsaus: Hell vann og sukker i en kjele, la den stå på komfyren på middels varmeog rør til du ser at sukkeret er oppløst. 
Skru opp varmen til det høyeste. Nå må du ikke røre mer i det.
Ta kjelen av platen når du ser at blandingen har fått en fin karamellfarge.
Tilsett kremfløte, pass på her, det kan boble og bruse opp når duheller i fløten. (*Tilsett 250 ml istedet for 85 ml kremfløte dersom du ønsker en mer flytende karamellsaus.)
Tilsett vaniljeekstrakt, etterfulgt av smør. Sett kjelen tilbake på kokeplatenog rør til smøret er helt smeltet og blandingen ikke lenger bruser opp. 
Avkjøl.La karamellen tykne på kjøkkenbenken i cirka 15 minutter for du blander inn salte peanøtter. Bre det så over den avkjølte bunnen.
Sett det kaldt natten over eller minst 5 timer.
Ta bunnen ut av formen og skjær i lange biter slik du ser på bildet.
Varm sjokolade over vannbad eller i mikro, og ringle deilig sjokolade over disse kjeksene.
Jeg bruker her overtrekksjokolade siden overflaten holder seg finere i mange dager, pluss at den ikke kleber på hendene når du spiser den.
Du kan selvfølgelig bruke vanlig sjokolade, men det tar lengre tid for sjokoladen stivner og overflaten holder seg ikke så fin i mange dager, men smaken er like god.
Legg hver Snickers-kjeks som er dyppet i sjokolade på et smurt bakepapir slik at den ikke sitter fast når du tar den opp.
Nyt!